Verdens første rendyrkede fartøykonsept for industriell taredyrking

av 5. jun, 2018

Kontrakten på to taretrålere ble signert mellom Nutrimar AS og Fosen Yard, noe som er et nytt steg for vår deltagelse i prosjektet for utvikling av fremtidens taredyrkingsfartøy. Vårt nye taretrålerdesign blir snart å se i operasjon langs norskekysten.

Nutrimar AS har inngått kontrakt med Fosen Yard om bygging av ikke mindre enn to taretrålere med levering i første kvartal neste år. De nye taretrålerne skal ha en lengde på 15 meter, og har designet MachoTrawl15. Dette blir verftets bygg nr. 278 og 279.

Daglig leder i Møre Maritime, Svein K. Waagbø, uttaler at han er svært fornøyd med et samarbeid mellom Møre Maritime, Nutrimar og Fosen Yard, som gir lokal verdiskapning hele veien fra Trøndelag til Nordmøre.

Vi har tro på at både dyrking og høsting av tang og tare har en sikker plass i fremtidig norsk havindustri.

Gjennom prosjektet Taredyrkingsfartøy2020 skal det etableres verdens første rendyrkede fartøykonsept for industriell taredyrking, og for å nå dette står vi på for fullt! Både fra vårt kontor i Kristiansund, og gjennom et samarbeid med de andre bedriftspartnerne i prosjektet; MacGregor Norway AS avd. Triplex, Mustad Autoline AS, Orkel AS, Stranda Prolog SA, Abyss Aqua AS og Polyform AS. Forskningspartnerne er Sintef Fiskeri og havbruk og NTNU.

Vi har tro på at både dyrking og høsting av tang og tare har en sikker plass i fremtidig norsk havindustri. Utvikling av fartøy og teknologi for slik virksomhet ble satt i gang ved deltagelse i Forskningsrådets Havteknologisatsing.

Forskningsrådet bevilget rundt 100 millioner kroner til havteknologiprosjekter, et samarbeid mellom ulike programmer og ordninger i Forskningsrådet for å stimulere til overføring av kompetanse og teknologi på tvers av de havbaserte næringene med mål om å skape nye arbeidsplasser og økt verdiskapning.

Prosjektet ved Møre Maritime er ett av 12 som ble satt i gang, har en periode på to år med start i 2017. Ønsker du å lese mer om utviklingen av taredyrkingsfartøyet kan du også gå inn på https://taredyrkingsfartoy2020.no/ og følge prosjektet derfra.

Relaterte saker

Møre Maritime på Aqua Nor 2019

Møre Maritime på Aqua Nor 2019

Møre Maritime ønsker velkommen til vår trivelige stand E401 på Aqua Nor 2019. Spennende nye skipsdesign vil bli presentert. Messen arrangers som alltid i flotte Trondheim, i år fra 20. – 23. August. Kom gjerne og hils på oss i...

les mer
Ny designkontrakt for Møre Maritime

Ny designkontrakt for Møre Maritime

                                                     Hiv o’hoi, hører du rykter om en ny kontrakt?Vi lar ikke ryktebørsen skuffe deg, og bekrefter at Møre Maritime på har signert kontrakt med Sletta Verft for utvikling av nok et fartøy for Frøy Akvaressurs AS....

les mer
Møt Møre Maritime på NorFishing 2018

Møt Møre Maritime på NorFishing 2018

Som tidligere år tar vi i Møre Maritime veien til Trondheim den 21.-24 august. I løpet av fire dager i Trondheim Spektrum vil det bli mulighet for å inngå trivelige samarbeid, og skape engasjement for å sammen finne frem til fremtidens...

les mer