FRØY SKULD

2020

Sletta Verft

Frøy

«Frøy Skuld» er spesielt utviklet for avanserte og tunge servicearbeider i forbindelse med havbruksoperasjoner. Det er lagt vekt på robuste og enkle løsninger for god driftsvennlighet. Stor propell, lettdrevet skrog og diesel-elektrisk løsning og batteripakke gir grønn miljøprofil og lavt drivstofforbruk.

– Ronny Haltbakk, Sletta Verft, til kyst.no

  • Rigget for alle typer serviceoppdrag
  • Lettdrevet skrog med grønn miljøprofil og lavt drivstofforbruk
  • Utviklet for avanserte og tunge havbruksoperasjoner
  • Stort arbeidsdekk med verksted og servicerom
  • Dekksutstyr bestående av ankervinsj, capstan, låseplateholder, tuggervinsj, varpvinsj styrepinner og haikjeft
Hovedkran 150 tm
Lastekapasitet dekk 65 t
Ballast 96 m3
Lasterom 50 m3
Tonnasje 239 BT
Arbeidsdekk 120 m2

Frøy Skuld er søsterskipet til Frøy Hild som var i drift ett år før Hild ble ferdigstilt. Det er et servicefartøy som er utviklet for avanserte og tunge havbruksoperasjoner, hvor det er lagt vekt på robuste og enkle løsninger for god HMS og driftsvennlighet.

Broløsningen har en særskilt utformet operatørplass med god utsikt over hele arbeidsdekket og skipssiden – noe som bidrar til trygge arbeidsoperasjoner på dekk.

Det store arbeidsdekket på 120 m2 med verksted og servicerom, samt lasterom på 50 m3 gir fartøyet stor fleksibilitet når det kommer til arbeidsoppgaver.

Båten er bygget i stål og med sitt lettdrevne skrog og dieselelektrisk fremdrift har den en grønn miljøprofil med lavt drivstofforbruk.

 

Bilder av Frøy Skuld

nb_NONorsk bokmål