HÅLØY JARL

2022

Sletta Verft

Håløy Havservice

Dette er et stort og viktig løft for Håløy Havservice, samtidig som det er nødvendig for å kunne følge med i utviklingen. Utstyret blir større og oppdragene tyngre i havbruksnæringen, og med det følger behovet for båter i denne størrelsen. Vi er veldig fornøyde med designet, og ser frem til å få en kraftplugg av en båt levert fra Sletta Verft, klar for å håndtere tunge arbeidsoppgaver.

– Remi Rønning, daglig leder i Håløy Havservice, til skipsrevyen.no

  • Optimalisert for sikre serviceoperasjoner helt inntil merdene
  • To store fjernbetjente Palfinger-kraner med lang rekkevidde
  • Fremdriftsmaskineri bestående av 2x Siemens elektriske motorer på 2×500 hk ved 1500 RPM.
  • Gode mannskapsbekvemmeligheter med moderne messe, oppholdsrom og operasjonsområder med god utsikt
  • Fire lugarer med plass til seks personer
Hovedkran 150 t/m
Dekksareal 150 m2
Ballast 145 m3
Lasterom 101 m3
Tonnasje 326 BT
Marsjfart 10 knop

 

Håløy Jarl er det første fartøyet av designet Macho25W – en bredere og videreutviklet versjon av Macho25-designet. Båtene har målene 25×11,6m meter. Den er for tiden under bygging hos Sletta Verft og skal leveres i løpet av første halvår i 2022.

Som med Macho25 har denne et godt utviklet, lettdrevet skrog som gir lavt drivstofforbruk. Med et topp moderne dieselelektrisk anlegg med ekstra stor batteripakke kan det påregnes betydelige miljøgevinster og årlige drivstoffbesparelser. Den er også utstyrt med to elektriske sidepropellere med en kapasitet på 245 hk hver.

Dette designet er, som sin forgjenger Macho25, optimalisert for svært tunge serviceoperasjoner i eksponerte kystområder innen havbruknæringen.

Bilder av Håløy Jarl